4 Mart 2011 Cuma

Adnan Sezgin'in İstifası


Sonunda oldu ve dün Adnan Sezgin'in istifasının kabul edildiği basın toplantısıyla açıklandı. Sonunda oldu diyorum çünkü 6-7 deneyişten sonra geldi. Sevinme belirtisi yok anlayacağınız. Neden mi yok?

Birincisi Adnan Sezgin maaşla çalışan bir personel. Yani onun görevleri, yetkileri, başarıp başaramadıkları bellidir. Ama Galatasaray futbol takımını şu hale getirenler ne Adnan Sezgin'dir, ne Haldun Üstünel'dir, ne Hagi'dir, ne Rijkaard'dır. Bu seçimleri yapan, altyapısız hamleler yapan başkan Adnan Polat'tır.

Şimdi Adnan Polat tepede hala duruyorken Adnan Sezgin'in istifası ne ifade edebilir ki? Eldeki her şey kaybedilmiş, futbolla ilgili her yerde rezilken Adnan Sezgin istifa etse ne olur? Sonuçta O'nu, o göreve layık gören, o görevde başarılı olacağına inanan kişi tepede değil mi?

Bir Adnan Sezgin gider, bir başka Adnan Sezgin gelir. Mühim olan bu hamlelerin bir anlamı olması. Ama maalesef tüm bu hamlelerin altı boş. Hepsi taraftara kurban vermek. Rijkaard, Hagi, Adnan Sezgin... Bir sezonda tam 3 kurban verdi Adnan Polat. Hepsi de taraftarın tepkilerini bastırmak içindi.

Muhtemelen sezon sonuna doğru son kurban Hagi olacak. İşte asıl hikaye oradan sonra başlayacak. Çünkü o noktadan sonrası olmayacak.

Hiç yorum yok: