28 Şubat 2010 Pazar

Olimpiyat Tarifesi: İ.B.Belediyespor 2 - 1 Fenerbahçe


Garip bir maç oldu. Bir kere çok ama çok sıkıcıydı yahu.

Maçı biraz anlatalım. İlk yarı klasik bir İ.B.B maçı oldu. Güzel bir alan savunması, kontra ataklarla tehlike yaratmak. Zaten müthiş bir pas verdi Ali Güzeldal, bu tip topları çok iyi değerlendiren İskender, Bilica ile Bekir'in baktığı pozisyonda kaleciyi geçip golü attı ve çekildi yarı sahasına.

Fenerbahçe ama hiçbir şekilde maçı çevirebilecek gibi oynamıyordu doğrusu. Özellikle ilk yarı rezaletti. Sadece Emre'nin çabaladığı, beklerin bir türlü etkili olamadığı, Deniz'in ne alakaysa sağ kanat oynadığı acayip bir maçtı. Hakikaten çok garipti. Top tekniği gerçekten vasat olan bir adamı orada denemek? Belki Gökhan Gönül'ü daha fazla ofansa çıkarıp, onun boşluğunu Deniz'le kapatmayı düşündü diyeceğim. Fakat bunu yapana kadar Gökhan'ı kanada çekse belki daha iyi olurdu. Neyse bir şey demeyelim. Fakat garip bir tercih doğrusu. İlk yarı böyle garip bitti.

İkinci yarı beklediğim Fenerbahçe baskısı geldi. Fakat İ.B.B buna kontra atak olarak karşılık veremedi. Derken Gökhan'ın müthiş bir bindirmesi, çok güzel bir ortası ve Alex'in o alıştığımız gollerinden biri geldi. Hakikaten çok güzel yere, çok estetik bir şekilde vurdu ve Fenerbahçe'yi yine galibiyet alabilecek bir skora taşıdı. Golden sonra ben daha çok baskı kuracak diye düşünüyordum. Fakat Fenerbahçe'nin golü Belediyespor'un daha iyi oynamasına sebep oldu. Savunma hattı ileri çıktı, önce baskı kırıldı, sonra maç biraz olsun dengelendi. En azından gole kadar olan o Fenerbahçe dominasyonu kırıldı.


Sonra hakemin ön plana çıktığı dakikalar var doğrusu. Önce Cristian'a verilmesi gereken kırmızı kartı atladı, daha sonra gole giden oyuncuyu düşüren, yanılmıyorsam Serhat Gülpınar'ı atmadı. Derken Alex'e kırmızı kartı çıkardı fakat geç kaldı. 3 kırmızı gereken yerde 1 kırmızı çıkmaması lazım. Bu garip bir şekilde hakemlerimizde varolan bir durum. Birine vermeyince, diğerine de vermeyerek adil olduklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar.

Hakemden sonra Belediyespor'un golü geldi ve maç başladığı sıkıntıda bitti.

Alex'in cezalı olması bana göre Fenerbahçe için çok büyük bir handikap. Emre ne kadar iyi oynarsa oynasın, Alex'in skora katkısını asla gerçekleştiremiyor. Deivid'in çok formsuz olması, Dos Santos'un top oynamaması bu eksiği daha da arttıracak. Bilemiyorum haftaya gerçekten iyi oynayan bir Antalyaspor'la oynayacak Fenerbahçe. Bu rezalet stoperlerle, bu bazen Alex'e rağmen varolan organizasyon eksikliğiyle Fenerbahçe ne yapar bilemiyorum. Tek avantajları Şükrü Saraçoğlu Stadyum'u diyeceğim fakat orada da ne yapacağı malum.

Nihat Özdemir maç sonu hakemlere suçu attı. Fakat Galatasaray'ın transferlerini eleştireceklerine 2 tane transfer yapsalardı da sağ kanada Deniz'i koyacak kadar kötü olmasalardı. Bu finansal güce rağmen şu kadroyu oluşturmak biraz beceriksizlik bana göre.

Neyse. Fenerbahçe kötü oynamaya devam ediyor. Kötü dediğim organizasyon eksikliği. Maç kazanacak gibi oynamıyor. Baskı var evet. Rakibi sahaya hapsetme var. Fakat pozisyon yok.

Bakalım haftaya ne olacak?

Hiç yorum yok: