17 Ocak 2011 Pazartesi

Haklısınız Abiler


Cumartesiden beri olanları hayretle izliyorum. Ne babamızın belli olmadığı kaldı, ne şerefsizliğimiz. Ne nankörlüğümüz kaldı, ne Galatasaraylı'lığımız. Ama başlıkta da dediğim gibi haklısınız abiler. Böyle başkan olduğu sürece ne deseniz az.

Suç ne peki? Başbakan'ın ve TOKİ başkanının ıslıklanması. Başbakanın stat sürecini hızlandırdığı ortada. Teşekkürü hakeder tabii ki. Fakat Galatasaray teşekkür değil, şükran duyması için zorlanıyor resmen. Yahu niye şükran duyalım? Sebebi nedir? Galatasaray 50 yıllık yuvasındaki haklarından vazgeçmiş, Galatasaray 50 yıllık hatıralarından, anılarından, başarılarından vazgeçip Seyrantepe denen dağa gitmiş. Bunu da geçiyorum o stat ne başbakan maaşıyla yaptırıldı, ne de TOKİ başkanı olacak kendini bilmezin.

Galatasaray illa şükran duyacaksa Türk halkına; Galatasaraylı'dan Fenerbahçeli'sine, Bursasporlu'dan Trabzonsporlu'suna, futbolu sevmeyen insandan sporu sevmeyen insana şükran duyabilir sadece. Fakat son bir haftadır o kadar fazla kraldan çok kralcı türedi ki sadece Galatasaray değil, eminim ki bir çok takımın taraftarının burnundan geldi stat.

Twitter'da birinin(adını unuttuğum için affetsin.) yazdığı müthiş bir cümle vardı; "Madem helal etmeyecektiniz, bu stadı niye yaptınız." şeklinde. Cuk oturmuş. Neden cuk oturmuş?

TOKİ Başkanı, üstelik Galatasaray kongre üyesi Erdoğan Bayraktar konuşmasına "Galtasaray Yönetimi Ali Sami Yen ile ilgili kiracılık yükümlülüklerini yerine getiremezken bize geldi. Hem Ali Sami Yen’de hem de burada yükümlülüklerini yerine getiremedi. Özhan Canaydın’ın karşımıza gelip naif ve sessiz sedasız duruşu dün gibi aklımda." diye başladı. Nerede? Ali Sami Yen Spor Kompleksi, TT Arena'da. Hitabı kimeydi? Galatasaray taraftarına. Duracaksın orada arkadaş. Sen kimsin? Sen kimsin ki Galatasaray'a böyle şeyler deme hakkına sahip oluyorsun? Galatasaray'ın mali durumundan sana ne? Sen nasıl rahmetli Özhan Canaydın'a aciz dersin? Kimsin yahu sen? Aklım almıyor bir türlü.

Peki ya Recep Tayyip Erdoğan ne dedi? "Galatasaray'la henüz anlaşmadık." Anlaşmayın. İmzayı atarsanız namertsiniz. Birincisi Galatasaray'a o stadı vermeyecek adam daha anasının karnından doğmadı. İkincisi Galatasaray ne kimsenin çivisine, tuğlasına muhtaçtır, ne de eğilip bükülür insanların şahısların karşısında. Galatasaray'ı muhtaç gibi göstermeye çalışanların da cezası kongrelerde kesilecektir zaten. Stat açılışını mitinge çeviren, her tarafı yalaka, paçalarından şahsiyetsizlik akan insanlara alışmış sanırım sayın Başbakan. Ama Galatasaray'ın Adnan Polat'a göre gerçek olmayan taraftarı Galatasaray'ı dilenci gibi göstermeye çalışan insanları yuhladı diye nankör oldu.

Beyler, siz yokken, sizin atalarınız yokken Galatasaray vardı. Siz Galatasaray üzerinden rant sağlayacağınızı, bunu da kolaylıkla yapabileceğinizi zannettiniz ama yanıldınız. Çok şükür ki Galatasaray'ın dilenci olmadığını bilen çoğunluğa sahibiz. Çok şükür daha ölmedik ve ölmeyeceğiz.

İşin başkan boyutuna hiç girmek istemiyorum ama girmeye de mecburuz. Adnan Polat... Yaşadığım hayalkırıklığını anlatamam. Adnan Polat'ı savunduğum için ne kadar utandığımı anlatamam. Beni tanıyanınız vardır, tanımıyanınız vardır. Tanıyanlar bilir. Ben sportif başarısızlık, transfer olmaması gibi şeylerle başkan eleştirmem. İstifa etsin diye beklemem. Bekleyene saygım var ama benim için Galatasaray'ı satmadığı sürece başkanı sevmesem bile saygımdan susarım. Hatalı olabilirim. Ama ben böyle öğrendim. Cumartesi ise Adnan Polat taraftarını ve Galatasaray'ı satmıştır. Benim için o stattan çıkışa doğru adımını attığı gün bitmiştir Adnan Polat. Galatasaray'ı seven biri o stadın dışına maç bitene kadar adımını atmazdı. Galatasaray'ı seven biri TOKİ başkanının sözlerine karşılık "Haklıydı. Yanlış anlaşıldı." demezdi! Benim için Adnan Polat dönemi bitmiştir. Eğer bir kişi bile varsa ki senin yüzünden Adnan Polat'ı destekledim diyen bana ne küfür etse ağzımı açmam. Hakkıdır. Ben O'nu Galatasaraylı sanmıştım. Yanılmış. Özür dilerim.

Bir de taraftar boyutu var ki hiç girmek bile istemiyorum. Görüşlerim bellidir. Ama çok şükür ki cumartesi günü Galatasaraylı olmaktan gurur duymamı sağlayan insanlar da belirmeye, seslerini yükseltmeye başladı. Örneğin TEK YUMRUK müthiş bir açıklama yapmış. Boyun eğmeyen, Galatasaray'ı meze etmeyen, Galatasaray sevdalısı adamlardan oluşuyor TEK YUMRUK. Açıklamayı hemen ekleyelim;

Özür dilemiyoruz! Özür dilemeye ve istifaya çağırıyoruz!

Cumartesi akşamı Galatasaray'ımız yeni evine kavuştu, yeni evine onurlu bir merhaba dedi. Galatasaray adı ile rant sağlamaya çalışanlar, kulüp yönetiminden devlet yönetimine, büyük Galatasaray taraftarının tepkisi ile hakettikleri cevabı aldılar.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi, şehrin ortasındaki evimiz Ali Sami Yen'imizin yerine bize tahsis edildi. Değeri yüksek olan Mecidiyeköy'deki araziyi alıp, kuşa döndürülmüş bir proje ile yeni stad yapılmış olmasına rağmen başbakan ve devlet erkanı Galatasaray Spor Kulübüne büyük bir lütufta bulunmuş gibi davranarak kendi siyasi hesaplarını hayata geçirmek istediler. Yapılan propaganda, Adnan Polat'ında katkısına rağmen Cumartesi günü kulübün gerçek sahibi Galatasaray taraftarının bilinçli tepkisi ile bir balon gibi patladı.

Bizlerin bu stad için, ne devlet erkanına, ne de Adnan Polat'a bir borcumuz var. Bu stad kimsenin cebinden çıkan para ile yapılmadı. Kendi yandaşlarına peşkeş çektiği Ali Sami Yen arazisi karşılığı yapılan stad için bizim tek borcumuz, bu stadı yapan, üçünü çalışmalar sırasında yitirdiğimiz emekçileredir. Bizler bu stad için sadece evine ekmek götürmek derdinde olan, günlerini gecelerini şantiye alanında geçiren, kimi zaman maaşını bile alamayan, iş güvenliği olmadan çalıştırılan emekçilere teşekkür ederiz.

Cumartesi akşamı yapılan protesto için Galatasaraylılığımızı sorgulayan, ancak kendi çıkarlarının söz konusu olduğunu bildiğimiz Adnan Polat'ı, Galatasaray taraftarından özür dilemeye ve istifa etmeye davet ediyoruz. Aynı şekilde Recep Tayyip Erdoğan ve tokinin başkanı olan şahsı da büyük Galatasaray taraftarından özür dilemeye davet ediyoruz.

Galatasaray Spor Kulübünün gerçek sahibi büyük Galatasaray taraftarına; Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin açılışında onurlu duruşunuzla kulübümüzü kimsenin kendi çıkarları, rantı için kullanamayacağını gösterdiniz. İyi günlerinde olduğu gibi kötü günlerinde de bu kulüp bizim. Yapılan ve yapılacak tüm saldırılara karşı, kulübümüzü kendi menfaatleri için kullananlara karşı, tek çıkarı arma aşkı olan bizler tek yumruk, tek yürek olarak duralım. Biliyoruzki büyük kulüp, büyük taraftar olmak, alınan kupalarla, tribünü kaplayan pankartlarla değil, zalimin önünde başını eğmeyen onurlu duruş ile mümkündür.

Korkunç ellerinle bastırıp yaranı
dudaklarını kanatarak
dayanılmakta ağrıya.
Şimdi çıplak ve merhametsiz
bir çığlık oldu ümid...
Ve zafer
artık hiçbir şeyi affetmeyecek kadar
tırnakla sökülüp koparılacaktır...

Yaşasın Galatasaray! Yaşasın büyük Galatasaray taraftarı!

Tekyumruk Galatasaray Taraftar Grubu


Öte yandan Karabükspor ve Gaziantepspor üzerlerine düşüyormuş gibi açıklamalar yapmış. Çok şükür ki Karabükspor'un taraftarı hemen tepkisini belli etmiş yönetimine. Büyük bir teşekkürü borç bilirim kendi adıma. Gaziantepspor'un taraftarının tepkisini bilemediğim için bir şey diyemiyorum.

Hayal kırıklıklarından devam edelim;

Abdurrahim Albayrak dün Telegol'e katıldı. Baştan aşağıya, vıcık vıcık yağ akan bir tavır sergiledi. Son zamanlarda pek sempati beslemezdim. Şimdi nefret ediyorum. Galatasaray aciz değildir. Kimsenin de affına ihtiyacı yoktur.

İnan Kıraç. Çok sözü geçen bir Galatasaraylı'dır. Fakat dün o da gereksiz şekilde özür diledi. Haşa bir kusur işledik ya padişaha. Hemen özürler dileniyor. İnan Kıraç'tan hiç beklemezdim. Muhalefet bu isimlere kaldıysa olmaz olsun.

Arda Turan. Muhtemelen başkanın talimatıyla özür dilemiştir. Fakat büyük hayalkırıklığı yarattı. Arda'yı ne kadar sevdiğimi defalarca yazmıştım burada. Hala severim ama eskisi gibi asla olmaz şu saatten sonra. Galatasaray her şeyden önce gelir benim için.

Kendine Galatasaraylı diyen bazı spor yazarları. Çekin ellerinizi kulübün yakasından. Sizin gibi rant peşinde koşan, yalakalara ihtiyacı yok bu kulübün. Karaktersizler.

Öte yandan bir de Galatasaray'a twitter'da sövüp, sonra götü yemeyen, sözünün arkasında duramayan şerefsizler de var. Adam olsalar apar topar twitter hesaplarını kapatmaz bu yalakalar. Onun bunun torpiliyle bir yere gelmiş ama zerre adam olamamışlar. O kadar erkektin kapatmayaydın twitter hesabını. Onu geçiyorum madem o kadar erkeksin çık dışarıda söyle. Yazık.

Aslında bir bakıma iyi oldu bu olay. Kim Galatasaray'ı düşünüyor, kim düşünmüyor belli oldu. Ortalara çıkıp başkan adayı olacağım diyenlerin dilleri bir taraflarına kaçmış durumdalar. Halbuki azıcık dik durabilen taraftarın desteğini alıp kongreyi götürecek. Ama nerde o yürek? Nerde o Galatasaraylılık?

Ama gün olur devran döner. Kongrede, seçimlerde bu nankör dedikleri, babası belli olmayan dedikleri, şerefsiz dedikleri taraftarı yalamaya çalışacaklar elbet. Ama o ağıza sıçmasını da biliriz.

DAYAN GALATASARAY!

5 yorum:

madamoz dedi ki...

Eline sağlık!
İnşallah o günlerde gelir!
Şerefsizler.

Görkem dedi ki...

Uğur Önver yazmıştı onu.

Unknown dedi ki...

Müthiş bi yazı.ellerine sağlık...

UGUR BEKTAS dedi ki...

ARMAYA SEVDALIYIZ !!

İsmail dedi ki...

Çok güzel bir yazı olmuş. Tüm olayları özetlemişsin. Ellerine sağlık