9 Mayıs 2011 Pazartesi

Galatasaray 3 - 1 Kasımpaşa

2 aya yakın süredir yazamıyorum. İş günlerimin zaman bırakmamasından ve maçları takip edemememi sağlamasından, izin günlerimde ise maç olmamasından dolayı bu. Yoksa Galatasaray iyi oynamış, kötü oynamış falan değil. Bugün ise izin günüm, maç gününe denk geldi. İyi de oldu.

İzleyemediğim maçlar boyunca Galatasaray pek ileri gitmemiş. Ama geri de gitmemiş. Olduğu yerde sayıyor hala. Bugün özellikle hücuma baktım. Bülent Ünder hücum organizasyonlarını beğenmiş. Fakat benim adıma tam hayal kırıklığıydı. Savunmanın oluşturamadığı çizgiyi, bizim hücumcular maç boyu yaptı. Bir adam çıkıp topa gitmedi. Orta açılır, topa koşan tek isim Servet. Ne yazık ki Servet. Rijkaard gittiğinden beri oldukça iyi maçlar çıkarsa da Servet bu takımın yüz karasıdır. Cem Sultan olayından sonra hele hala gol attıktan sonra ismi Arena'da bağırılıyor. Hakediyorsunuz bu ve bunun gibi onlarca sezonu sevgili Galatasaray taraftarı.

Maç için söylenecek pek bir şey yok. Galatasaray'a geldiğinden beri aynı Aykut var mesela. Bir ileri git be adam. Çıkmayı bir öğren yahu. Çağlar'ın zerre suçu yok gol pozisyonunda. Zira adamı da yakalayıp bozuyordu zaten. Ama Aykut'un volesi topa değil Çağlar'a oldu. Bunun dışında hala gereksiz yere faul yapıp rakibe pozisyon veriyor savunma oyuncuları. Türk savunma oyuncuları şu alışkanlıklarından ivedilikle vazgeçmeli. Kaç tane gol yedik bu gibi durumlardan bilemiyorum. Bu işi en çok yapan isimse Servet.

Ortasahada tek ben futbolcuyum diyen adam Culio her zaman olduğu gibi. Seneye mutlaka kalmalı. Yekta sakatlıktan sonra biraz daha ürkek olması doğal ama yetenekli adam. Mutlaka kalmalı. Emre Çolak bugün fena değildi. Biraz daha sakin kalsa o büyük yeteneğini sahaya sunabilecek ama olmuyor. Bazen heyecanlanıp gol atmak istiyor, bazen doğru pası veremiyor. Ama Stancu'ya attığı 2 top müthişti. Stancu demişken; Bugün çok kaçırdı belki ama ben kendisinden fazlasıyla memnunum. Takımda kalması gerkeiyor. Zira hem genç, hem sürekli oyun içinde kalmayı başaran bir oyuncu. Sağlam bir kurguda iyi katkı yapar.

Yukarıda bahsettiğim orta işi ise hakikaten vahim. Orta açıyoruz içeride bir kişi var. Orta açılınca topa koşan tek adam maalesef Servet. Ne ortasahadan destek olanlar, ne de forvet oyuncuları topa tek hamle yapmıyor. Tamam ortalar da kötü ama azıcık da topa doğru hamle yapın yahu. Bu kadar pasif hücum mu olur?

İşin diğer tarafı bu takımın çoğu maalesef kalacak. Evet. Tüm kadro yenilenmeli 5-6 isim dışında ama bu mümkün değil gibi. Zira iyi diyebileceğimiz tüm yerli oyuncuların Galatasaray'a gelmek için hevesli olacağını pek sanmıyorum. Belki Fatih Terim veya daha iyi bir ismin güvencesi altında bu olabilir.

Neyse daha fazla konuşacak bir şey yok zaten. Öyle veya böyle kazanmak, gol attığımızı görmek güzel.

Umarım seneye bunun gibi bir işkence sezonu daha yaşamayız.

Hiç yorum yok: