5 Nisan 2011 Salı

Simurg Anka


Simurg anka kuşların hükümdarı, herşeyi bilirmiş. Diğer tüm kuşlar onun büyüklüğüne inanıp ondan yardım isterler, onun kurtarıcı olduğunu düşünürlermiş. Zamanla Simurg anka ortalarda gözükmemeye başlamış. Diğerleri onun öldüğünü düşünürken bir gün buldukları ona ait olan tüy onlara inanç vermiş. Hepsi toplanıp kaf dağının tepesinde olan yuvasına gidip, Simurg anka'dan yardım istemeye karar vermişler. Ancak bu süreç çok tehlikeli olduğu için her adımda azalmışlar, her adımda vazgeçenler olmuş. En sonunda yuvaya vardıklarında 30 kuş kalmışlar. Yuvaya geldiklerinde öğrenmişler ki Simurg Anka "30 kuş" anlamına gelmekteymiş. Yani aslında küllerinden doğan; bekleyip aciz şekilde korkmayı reddedip ölme pahasına tepeye uçan o 30 adet kuşmuş.

Haftalar birbirini kovaladıkça, her hafta dibi gördük diyip daha da derinlere indikçe sinirlerimiz geriliyor, umudumuz azalıyor. Takım bu hale nasıl geldi, nasıl Simurg anka kayboldu bir sürü sebep sayabiliriz. Bir çok neden sıralanabilir. Adnan Polat başka olmak üzere onlarca faktör.. Tüm bunları doğru değerlendirip tekrarlamamak üzere düzeltmemiz gerekiyor. Yeni gelecek yönetim, yeni gelecek teknik kadro, oyuncular.. Devasa bir yenilenme gerekiyor klübe. Son Antalya maçında Tita kadar oynayamayan oyuncularımızdan arınmak... Bunların hepsi yapılması gerekiyor. Ancak şuan asıl gereken bir baş kaldırış, gerçekten vizyonlu ve yıpranmamış bir başkan eşliğinde o dağın tepesine uçarak Galatasaray'ın büyüklüğünü ve haysiyetini hatırlayacak 30 Simurg Anka. O tepeye çıktıkları gün tam anlamıyla her bir birimle birlikte aslında küllerinden doğması gerekenlerin onlar olduğunu anlayacaklar.

Daha kötü günler de görebiliriz, daha kötü pozisyonlarda da bulunabiliriz. Kaptanımız hata yapabilir, oyuncularımız iki adıma koşmaktan acizleşebilir, 15 yaşında, hayatında Galatasaray'a ne verdikleri tartışılır bebeler kalkıp oyuncularımıza küfredebilir.. (haklı olmaları üsluplarını doğrulamaz) hepsi olabilir. Şuan tek gereken, Galatasaray'ın ne olduğunu gerçekten bilen ve bu yaşananları en az bizim kadar sindiremeyen bir başkan ile yönetim kurulu. Sonrası zaten gelecektir.

Elbet ayağa kalkacaktır Galatasaray bundan şüphe yok, kolundan bacağından ne kadar aşağı çekenler de olsa. Umarım kalktıktan sonra o asılan fazla yükleri silkeleyebiliriz.


Hiç yorum yok: