5 Mayıs 2010 Çarşamba

Trabzonspor 3 - 1 Fenerbahçe


Öncelikle Trabzonspor'u maç boyunca akıllı oyun oynadığı için, kupayı kazandığı için tebrik edelim.

Fenerbahçe'nin zaafı bellidir. Burada da bir çok kez yazdım. Fenerbahçe kesinlikle TSL'ye göre bir oyun oynuyor. Savunma hattı geride, ön alanda korkunç düzensiz bir pres, Alex gibi inanılmaz oyuncunun yapacağı işlerle skoru değiştirmek.

Böyle bir oyunu TSL stili oynayarak zor yenersiniz. Çünkü TSL'de baskı gören takım topu ileri vurur, rakibe teslim eder. Fenerbahçe'nin de Emre gibi geriden gayet iyi top taşıyan bir adamı olduğu için, Alex gibi ortasahadan taşınan topu çok iyi kullanan bir adam olduğu için golünü atar. Zaten geriye kurulmuş, iki önliberolu savunmayı da pas yapmadıkları için bir çok takım açamaz ve maçı Fenerbahçe kazanır.

Bugün de aynısı oluyordu. Fakat Trabzonspor'un doğru oyunu hemen maçı çevirmesini bildi. Fenerbahçe'nin panzehiri pastır. Doğru 2-3 pas yaparsan çünkü Fenerbahçe'nin defansıyla karşı karşıya kalıyorsun. Sebebi üstte yazdığım düzensiz pres. Savunma geride, ortasaha elemanları alan savunmasından, pozisyon almadan bihaber, hurra diye topun olduğu yere koşuyorlar. Böyle olunca çok ama çok büyük boşluk oluyor ortasahada. İşte Trabzonspor'un bana göre Türkiye'deki en iyi iç oyuncularına, Selçuk ve Colman'a sahip olması Fenerbahçe'nin sonunu hazırladı.

Her baskıdan müthiş akıllı paslarla atağa kaldırdı takımlarını bu ikili. Böyle olunca Fenerbahçe'nin tüm kuvvetini aldı zaten. 1-1'den sonra Fenerbahçe'nin hali kalmamıştı. Spiker her ne kadar Trabzonspor yoruldu gibi saçmasapan laflar etse de asıl yorulan, asıl biten Fenerbahçe ortasahasıydı. Nitekim daha ilk yarının sonuna doğru Emre elini beline koymaya başlamıştı. Bu ikiliye bir de özellikle 0-1'den sonra müthiş oynayan, ilk yarı da sorumluluk alan Alanzinho eklenince çok sağlam paslaşan bir 3'lü ortaya çıktı. Üstelik maç boyu hiçbir şey yapmayan, daha doğrusu olumlu bir şeyler yapamayan Burak'a rağmen iyi bir ortasaha oyunu oynadı Trabzonspor.

Umut'un beceriksizlikleri olmasa daha çabuk öne geçerdi TS belki. Fakat aynı umut Trabzonspor'un bu iyi oyununun faktörlerinden biri oldu. Sağa sola çok iyi deplase oldu. Colman'a, Alanzinho'ya çok iyi boşluklar açtı. İyi top taşıdı. Bilica'yı, Lugano'yu çok yıprattı. Zaten iki adama da kart gösterten Umut'tu yanılmıyorsam.

Fenerbahçe'ye baktığımızda ise bana göre 3 oyuncu dışında bir şey yapacak olan yoktu. Özer, Wederson ve Mehmet Topuz hakikaten iyi oynamaya çalıştı. İlk yarı soldan Wederson özellikle çok iyi top taşıdı. Fakat geri kalan takım hiçbir şey yapmadı. Yapamadı. Şimdi Galatasaraylı'sın, onun için böyle yazıyorsun diyebilirsiniz. Fakat bir elin parmağı kadar şut çeken bir takım vardı sahada.

Alex'in golüne ise bir şey denemez. Hakikaten büyük oyuncu Alex. Çok da güzel yere bıraktı topu. Maçın en güzel golüydü bana göre. Trabzonspor'u ise tekrar tebrik ederim. Gerçekten hem doğru hem de güzel bir oyunla kupayı kazandılar.

Fenerbahçeli arkadaşlara şimdiden sabır diliyorum. Tüm gazetelerde, tüm sitelerde Fenerbahçe ve Türkiye Kupası hakkında espriler yapılacaktır. Bazıları hakikaten çekilmez oluyor.

Hiç yorum yok: