27 Mayıs 2010 Perşembe

Mourinho'nun Son Sınavı


Önce Porto, sonra Chelsea, daha sonra Inter. Alınmadık kupa bırakmadı. Yapılmaz denen her şeyi yaptı. Şimdi ise Real Madrid'in başına geçti. Inter'in 16 milyon € tazminat alacağı konuşuluyor. Bir teknik direktör düşünün; bonservisi 16 milyon €.

Severim Mourinho'yu. Kendine özgü konuşmaları, hareketleri vardır. Fakat iş top sahasına indi mi ondan zekisi, ondan mütevazisi çok azdır. Yönettiği her takım haddini bilmiştir. Kendisi de saha kenarında haddini bilir. Çok başka bir zekadır onda varolan.

Şimdi Real Madrid'de, bu sene durumu toplamda 1-1'e getirdiği Barcelona karşısında son sınavını verecek bana göre. Neredeyse FM tarzında bir teknik direktör Mourinho. Tercümanken, Van Gaal'in yardımcısı olması... Daha sonra Portekiz ligi maceraları... Porto gibi son derece mütevazi bir takımla CL'yi kazanması... Chelsea'ye gidiş... CL dışında kazanmadık kupa bırakmama... Daha sonra Inter... İtalya'da bir takımın ilk kez 3 kupa birden kazanmasını sağlama... Ve şimdi ezeli rakibi Barcelona'ya karşı lig, kupa, CL savaşında sıra.

Başarabilir mi? Müthiş bir adamdır. Yaparsa o yapar zaten. Üstelik elinde muazzam bir kadro ve müthiş imkanlar var. Inter'de belki her istediği adamı alamazdı. Fakat söz konusu Real ise neredeyse Dünya'daki her oyuncuyu takımına katabilir. İstediği sistemi oynayabilecek bir kadrosu ve bunların dışında Dünya'daki 2 insan olmayan oyuncudan biri olan C. Ronaldo var elinde. Hakikaten yabancıların deyimiyle müthiş bir "challenge" olacak bu. Sabırsızlanıyorum doğrusu.

İşin öteki tarafı ise Sevilla, Valencia, Villarreal, Atl. Madrid gibi takımların neredeyse seyirci olacak olması. Ligin kalitesi müthiş yükselecek, ligin adrenali inanılmaz artacak fakat 2 takımın artık iyiden iyiye diğer takımlardan ayrılacağı bir durum olacak. Bu sene bile inanılmaz bir puan toplayan, bana göre ahım şahım bir teknik direktör olmayan Pellegrini'yi düşündüğümüzde farkın ne kadar açılacağını tahmin edebiliriz.

Barça tarafında ise işler şimdilik iyi gitmekte. Eğer Fabregas'ı almak gibi bir hata yapmazlarsa, en azından şimdilik, Villa takviyesi, üstüne bir de şöyle güzel bir sol forvet ile ligi domine edebilirler tekrar. Fakat bu sefer Mourinho engeli duruyor önlerinde. Inter'in başında, İtalya'da 3 attığı rakibine, Nou Camp'ta 10 kişi kalmasına rağmen elenmeyen Mourinho bu sefer 38 maçlık bir süreç boyunca engel olmaya çalışacak Barça'ya. Oynattığı futboluyla, açıklamalarıyla, saha içindeki hareketleriyle psikolojik olarak da bir rakip olacak Barça'ya.

Müthiş bir Mourinho vs. Barcelona mücadelesi izleyeceğiz. Real Madrid mi? Real sadece kostüm olacak bu mücadelede.

Hiç yorum yok: