17 Mayıs 2010 Pazartesi

Konyaspor 3 - 1 Adanaspor


Bank Asya 1. Lig'den yükselecek son takımı play-off belirleyecek bildiğiniz gibi. Lig usulü olacak ve her rakiple 1 maç oynanacak bu sistemde atılan golün ne kadar önemli olduğunu düşündüğümüzde Konyaspor'un bu akşam aldığı skorun, Altay - Karşıyaka maçının da berabere bitmesiyle müthiş bir avantaja dönüştüğünü söyleyebiliriz.

Maça dönersek;

İlk 10 dakika hakikaten çok keyifsizdi. Ziya Doğan'ın yönettiği takımların böyle kontra ve duran toplara dayalı bir oyun sistemine sahip oldukları malum. Pek takip edemediğim Adanaspor'un da böyle oynayacağını sanıp hayal kırıklığına uğradım doğrusu.

Fakat 10. dakikadan sonra Adanaspor yavaş yavaş istediği oyunu oynamaya başladı. Topa hakim olan, pas yapmaya çalışan, oyunu kanatlara yayan, beklerini de hücuma katan bir takım Adanaspor. Böyle bir takıma da Erdal, Eser gibi hızlı oyunculara dayalı bir hücum planı olan Konyaspor eklenince heyecanlı bir maç izlemeye başladık.

Adanaspor'un set hücumları yapmaya çalışması, Konyaspor'un ortaalan baskısı derken pek net pozisyon çıkmadan ilk yarı bitti zaten. Kaue'nin uzaktan şutlar, Erdal'ın dribblingleri, eski futbolcumuz Anıl Karaer'in iyi bek performansı akılda kalanlar. Bir de sürekli itiraz eden M'bamba var.

İkinci yarı bir 10 dakika daha oyun tutulacak diyordum ki Konyaspor sürekli kullandığı duran toplardan bir gol buldu Görkem Görk ile. Yanılmıyorsam bu oyuncu da Galatasaray çıkışlıdır. Golden sonra Adanaspor bu sefer hakikaten müthiş oynamaya başladı. Konyaspor'u tamamen sahasına yıktı ki İlyas'ın bir şutu direkten döndü bu dakikalarda. Sonra bir kontrada bu sefer Eser'in güzel ve akıllı şutu direkten döndü.

Derken Konyaspor bir duran top golüyle 2-0'a getirdi maçı. 2-0'dan sonra, hele Ziya Doğan'ın takımına karşı geri dönüş yapmak kolay değil. Oyunu Adanaspor rakip sahaya yıksa da maç boyu olduğu gibi pek pozisyon çıkaramadı. Eh İlyas en yaratıcı oyuncuydu Adanaspor'da. Hal böyle olunca zor oluyor tabi.

Adanaspor kanatlardan çok bindirse de yanılmıyorsam 6-7 kişiden oluşan bir stoper bloğuna takıldı doğal olarak. Fakat İzzet'in arka direğe kestiği bir ortadan golü bulmayı başardı Adanaspor. Bana göre bu dakikadan sonra biraz panik havasından çıkabilseydi Adanaspor, maçı 2-2'ye getirebilirdi. Ayaklarındaki topu çok kaybettiler, çok kontra yediler ki böyle bir pozisyonda Eser müthiş bir gol attı doğrusu. Beşiktaş çıkışlı bir oyuncu Eser. Aslında baya umutluydu Beşiktaşlılar. Fakat olmadı.

Eh 3-1 olduktan sonra zaten maç da bitmiş oldu.

Maçtan verebileceğimiz notlar;

Atmosfer fena değildi. Tribünler maçın heyecanını arttırdı. Galatasaray'la adı anılan Adanaspor'lu Ersan ile Okan Salmaz'ı da izleyebildik. Okan Salmaz çok çok az oynadı ama belirtmek lazım. İkinci yarı girdi, sakatlandı ve çıktı. 2-3 dakikada yaptığı 1-2 slalom var yalnız. Ayaklarına hakim olduğunu buradan çıkartabiliriz. Fakat o kadar.

Ersan ise fena olmayan bir stoper. Gökhan Zan ve Servet'in gönderilmesi durumunda bana göre takıma kazandırılabilir. Topla fena değil ve sol ayaklı. Fiziği ve hızı da güzel. Yani alternatif olarak bir çok takımda kullanılabilir.

Son olarak puan durumunu kabataslak yazayım;

1. Konyaspor 3 puan +2 averaj
2. Altay 1 puan 0 averaj
3. Karşıyaka 1 puan 0 averaj
4. Adanaspor 0 puan -2 averaj

Hiç yorum yok: