11 Mayıs 2010 Salı

Billy Mehmet Gençlerbirliği'nde!


St. Mirren'de oynayan Billy Mehmet'i duymuşsunuzdur. En azından FM oynayan bir çok oyuncu farketmiştir bu oyuncuyu. 26 yaşında, 1.88 boyunda, Türk pasaportu da bulunan, diğer pasaportu İrlanda, bir forvet oyuncusu. Kontratı bu sene bitiyordu ve bu çift pasaportlu, İskoçya'da oynayan forveti Gençlerbirliği kadrosuna kattı.

Hakikaten ilginç bir transfer olduğunu söylememiz lazım. İsmi 1-2 senedir yavaş yavaş duyulsa da Türkiye'ye bir transfer yapmasını beklemiyordum doğrusu. Bu sene tüm kulvarlarda 46 maça çıkmış, 12 gol atmış, 8 asist yapmış. Yalnız ligde 3 gol atmış sadece fakat 7 asist yapmış, 37 maçta ki gayet istikrarlı bir şekilde görev aldığını görebiliyoruz takımında.

Kendisinin bir açıklaması olmuş transferi hakkında. Onu alıntılayalım;

Gençlerbirliği'nin St. Mirren'den transfer ettiği Billy Mehmet, kırmızı-siyahlı kulüpte parlayacağını söyledi.


Bu sezon hücumda sıkıntı çeken Gençlerbirliği, bu sorunu İskoçya'nın St. Mirren takımından transfer ettiği 26 yaşındaki Billy Mehmet ile çözmek amacında.

Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nu gezen İrlanda pasaportlu Kıbrıs Türkü Billy Mehmet, "kariyerim için çok önemli bir transfer yaptığımı düşünüyorum" dedi.

"Gençlerbirliği'nde parlayacağım" diyen Mehmet, sürekli olarak golü arayan ve gol için mücadele eden bir futbolcu olduğunu söyledi.

Mehmet, "Gençlerbirliği'nde olabildiğince gol atmak istiyorum. Gollerimden sonra ilginç gol sevinçlerine hazırlıklı olun. Taraftarlarımız bana ve kulübe destek versinler. Gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'ne katılmak için mücadele vereceğiz" dedi.

Mehmet, "Türkiye'deki ateşli taraftarların karşısına çıkmak için sabırsızlanıyorum. En büyük Gençlerbirliği" diye konuştu.

Kaynak: CNN Türk Spor


Diğer yandan Gençlerbirliği, Hearts'ın ortasaha oyuncusu Micheal Stewart ile anlaşmak üzereymiş. Bu oyuncunun da kontratı bitiyor bu sene. Altyapısı sağlam bir oyuncu olduğunu söyleyebiliriz en azından. Man Utd çıkışlı bir adam. 29 yaşında, 1.80 boyunda ve İskoçyalı. İskoçya Milli Takımı'nda 4 kez görev yapmış. 2007'den beri Hearts'ta forma giyiyor. Man Utd'de 8 maç görev yapmış. Daha sonra Antwerp, Nottingham Forest ve Hearts'a kiralanmış. Man Utd'dan ayrıldıktan sonra Hibernian'da oynamış. Daha sonra ise şu anda oynadığı takımına transfer olmuş. Bu sene toplamda 31 maçta görev alıp 8 gol kaydetmiş. Asisti yok. 31 maçın 25'i ligde. 3 sarı, 1 kırmızı kart görmüş.

İlginç isimler peşinde Gençlerbirliği. Zaten bu denemeleri sebebiyle çok iyi paralar kazandı Gençlerbirliği. Thomas Doll'un da takımda kalması kesinleştikten sonra özellikle merak ediyordum transfer döneminde yapacaklarını. Ben Bundesliga'dan transferlerine devam edeceklerini düşünüyordum fakat tamamen Ada'ya yönelik 2 isim gördük. Bu arada bizim Barış Özbek'in kardeşini de denemeye almışlar.

Billy Mehmet, olursa Michael Stewart, Thomas Doll... Gençlerbirliği'ni daha sık takip edeceğiz anlaşılan.

Hiç yorum yok: