22 Mayıs 2010 Cumartesi

Bambaşkasın Mourinho: Inter 2 - 0 Bayern Munich


Çok keyifli bir maç izledik. Mourinho ikinci kez kupayı kazandı. Sanırım yapacağı da bir şey kalmadı artık Inter'le. Real Madrid'e geçecektir muhtemelen. Maça gelince;

Mourinho, Barça maçından kalma dizilişini koydu sahaya. Bayern'in hakikaten çok çok ağır stoperleri de bu kontra oyuna avantaj sağladı. Maç boyu top Bayern'de kaldı belki fakat sanırım tehlikeli tek atağı Hamit'in pasıyla oluşan ataktı Bayern'in. Inter müthiş kilitledi cezasahası önünü. 4'lü savunma, önünde Zanetti, Cambiasso, Eto'o, Pandev ve Sneijder beşlisi tamamen köreltti Bayern'in hücum silahlarını.

Bayern ise maç boyu top çevirip durmak zorunda kaldı. Hamit, Robben, Van Bommel bol bol şut çekse de tehlikeye çeviremediler 1-2 şut dışında bu topları. Olic zaten Samuel ile Lucio arasında kayboldu. Müller çok yetenekli bir adam olmasına rağmen o da bu savunma blokları arasında silindi gitti. Lahm bol bol dribbling yapsa da yapılan ortalar da Olic; Lucio + Samuel eşitsizliğinde kayboldu.

Inter'in hücum silahları ise çok çok etkiliydi. Az ama öz ataklar yaptılar Milito - Sneijder ikilisiyle. Özellikle Milito'nun oynadığı müthiş oyunu alkışlamak lazım. Çok çalışkan, çok yetenekli bir golcü. Özellikle ikinci golde, Van Buyten'e attığı çalım anlatılmaz. Hala bardak çekiyordur beline Van Buyten. Sneijder ile birlikte Inter'in hücum için gerekli olan tüm şeyleri yaptılar. Kanattan top taşıdılar, göbekten verkaç ile girdiler, orta açtılar, şut çektiler. Kısaca o azimli savunmanın hakkını verircesine bir hücum performansı sergilediler.

Van Gaal'in yapabilecek bir şeyi olduğunu düşünmüyorum. Belki Olic ve Müller'i oyundan çıkarabilirdi Hamit yerine. Zira ikinci yarı Hamit iyi işlemeye başlamıştı Inter'in sağ kanadını. Hamit çıktıktan sonra Müller orayı da kullanılmaz hale getirdi. Belki Hamit'i oyunda tutup Klose veya Mario Gomez'i oyuna sürse yapılacak ortaları, Hamit'in pasları daha iyi değerlendirilebilirdi. Tabii ihtimaller üzerine konuşup bok atmak oluyor bu dediklerim ya neyse.

Sonuç olarak Mourinho'nun taktik olarak, mental olarak Bayern Munich'i ezdiği bir maç izledik. Topla oynama, şut vs. gibi istatistiklere bakmamak lazım söz konusu Mourinho ise. Zira hücum konusunda hakikaten aciz kaldı Bayern. Savunma konusunda da iki adam tüm Bayern savunmasını delik deşik etti.

Mourinho bambaşka bir adam...

Valla bak.

Hiç yorum yok: