13 Kasım 2010 Cumartesi

Yeni Kadro


Kaleciler: Volkan Demirel (Fenerbahçe), Onur Recep Kıvrak (Trabzonspor), Ufuk Ceylan (Galatasaray)

Savunma Oyuncuları: Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Sabri Sarıoğlu, Servet Çetin (Galatasaray), Serdar Kesimal (Kayserispor), İbrahim Öztürk (Bursaspor), Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı (Beşiktaş), Gökhan Süzen (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)

Orta Saha Oyuncuları: Hamit Altıntop (Bayern Münih), Yekta Kurtuluş (Kasımpaşa), Selçuk İnan (Trabzonspor), Yiğit İncedemir (Manisaspor), Orhan Gülle (Gaziantepspor), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Mehmet Ekici (1.FC Nurnberg), İbrahim Akın (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Engin Baytar (Trabzonspor)

Hücum Oyuncuları: Batuhan Karadeniz (Eskişehirspor), Burak Yılmaz (Trabzonspor), Umut Bulut (Trabzonspor), Kazım Kazım (Fenerbahçe)


Eleştiriler, başarısızlıklardan sonra bir sil baştan yapacağımız belliydi. ABD kampı kadrosunda biraz yenilenmiş kadronun bile üstüne gidilmemesi şu kadro için biraz olsun şüphe duyurmuyor değil. Fakat Türkiye'nin Milli takım konusunda yeniden heyecan duyması için bu kadroların değişmesi, artık performans bakımından ortaya başarı koyamayan(Tuncay, Nihat vs.) gibi adamlara iyi oynamazlarsa bu formayı giyemeyeceklerini hatırlatmak için güzel bir hamle olacaktır. Yani bu hamle hem yeni isimler kazandırabilir, hem de eski oyuncular kendilerine bir çekidüzen verebilirler. Kendi takımlarında oynamıyor olmaları, Milli takımdaki bu isteksiz oyunun sebebi değildir.

Kadroya şöyle bir baktığımızda Kazım Kazım yeniden görmek şaşırtıcı doğrusu. Yani herkes değişirken, Kazım Kazım'ın kadroda kalma sebebini anlayamıyorum doğrusu. İyi bir oyuncu olması, iyi oynadığını göstermez bana göre.

Kadroya göz gezdirirken Mehmet Ekici'yi de görüyoruz. Hiddink'in Türk Futbolu'na ilk armağanı oldu Ekici. Nürnberg'in çıkışında İlkay Gündoğan'la birlikle müthiş bir katkı yapıyorlar. 2 golü, 2 asisti var şu ana kadar. Nuri ile birlikte katkı verebilecek şekilde Milli takıma seçilmesi top tekniği ve zeka bakımından takımımıza büyük bir katkı sağlar. Bir Selçuk gibi hakikaten Türkiye'nin en formda çift yönlü oyuncusu olduğu düşünüldüğünde topla oynayabilen, bu işi de iyi yapabilen bir takımı seyredebiliriz.

İşin bir diğer kısmıysa Trabzonspor'un fazla oyuncu vermiş olması. Senede +10 gol ortalamayla oynayan Umut'a bir şans gelmesi iyi bir durum. Pek beğenmediğim ama bu ara bilhassa skor bazlı katkı yapan Burak'ı görmek de iyi bir durum. Fakat Serkan Balcı'nın kadroda olmamasını anlayamam. Hem Gökhan, hem de Sabri'den çok çok daha formda oynayan bu adama Milli takım ödülü vermek gerekiyordu.

Stoperlere ise yeni isimler eklenmiş. Tecrübe bakımından Servet yine kadroda olsa da Serdar Kesimal ve Ersan Adem Gülüm heyecan verici isimler. Muhtemelen bu iki oyuncudan bir tanesi Servet'in partneri olacaktır. Servet'in bu sezon ki felaket formu düşünüldüğünde her iki oyuncu birden bile ilk 11'de maça çıkabilir tabi.

İ.B.B'nin senelerdir süren istikrarlı performansını 2 milli oyuncuyla ödüllendirmek de gerçekten güzel bir davranış. Bu senenin formda isimlerinden Gökhan Süzen savunmanın soluna iyi bir alternatif olabilir. Diğer taraftan bu istikrardaki en büyük pay sahiplerinden İbrahim Akın'ı tekrar üst seviyede forma giyerken izlemek heyecan verici olacak.

Gaziantepspor'dan Orhan Gülle, Manisaspor'un iyi ön liberosu Yiğit İncedemir Anadolu'dan gelen diğer isimler. Bu isimlerin yanında Kasımpaşa'nın 2 senedir en çok dikkat çeken oyuncusu Yekta'nın da sonunda ödüllendirildiğini görüyoruz. Bu tip seçimler performans arttırıcı seçimlerdir bana göre.

Tabi bu seçimler olurken bu kadrodaki kaç kişinin performansını milli takıma taşıyacağını bilemiyoruz. Sadece Nuri - Mehmet Ekici - Selçuk üçlüsünün tam manasıyla takıma kazanılması müthiş bir iş olur.

Yeni kadro hayırlı olsun.

Hiç yorum yok: