30 Kasım 2010 Salı

Elano Da Gider


Beklenen oldu ve gitmez herhalde diye düşündüğüm Elano da takımdan ayrıldı. Beklenen oldu çünkü Elano zaten Santos'a gideceğini söylüyordu. Yaptıklarıyla, yapamadıklarıyla tartışılır tabi. Fakat benim kafamda bir fikir vardı Hagi geldiğinden beri. Yapılan hamleler, çok tepki toplasa bile, bu fikrin gerçek olabilme ihtimalini gözümün önüne getiriyor.

Şöyle söyleyebilirim ki Galatasaray'ın 2-3 yıllık transfer ve Avrupalılaşma projesi sınıfta kaldı. Skibbe'nin dediği gibi Galatasaray isimler alarak bu süreci hızlandırmak istedi. Ama olmadı. Olamazdı zaten. Galatasaray 2-3 yılda bol bol sükse yapabilecek adamlar aldı. Fakat yönetemedi. Şu an ki sportif direktörüyle beceremez çünkü. Şimdi gazetede çıkan haberlerin az da olsa doğruluk payı düşünüldüğünde, Hagi'nin yaratmak istediği oyun ve takım karakteri düşünüldüğünde alınacak adam tipi yavaş yavaş gözümüzün önünde beliriyor sanki.

Fizik olarak iyi seviyede, takıma kolay uyum sağlayabilecek, takımla birlikte kendi kalitesini de yukarı çekebilecek adamlar yeni transfer hedefi olacaktır. Bunu becerebilir miyiz, beceremez miyiz bilmiyorum. Eğer Hagi'nin kafasında varolan isimlere bir de Balkanlardaki, özellikle Sırbistan ve Karadağ'daki oyuncu havuzunu iyi bilen Prekazi ve Simovic'in yardımları eklenebilirse iyi 4-5 oyuncu çıkarılabilir bu bölgeden. Tabii ki önce Prekazi'nin gönlünü almak şart.

Herkes söverken ben niye umutlanıyorum bu hamleleri görünce bilmiyorum. Tabii ki yerli kadrosunda çok büyük değişiklik hala şart. Hala adam gibi bir sportif direktör şart, hala çok çok iyi bir Florya düzeni şart. Fakat eğer bir şeyleri düzeltmek için, sağlam bir plan için atılan bir adımsa bu, bu adımı atan insan Hagi'yse, kusura bakmayın ama ümitleniveriyorum.

Hagi değil, X olsaydı bu kadar sebepsiz hayal kurar mıydım onu bile bilmiyorum.

Yanıltma beni bu sefer be Galatasaray.

Yanıltma.

Duyuru: Elano Blumer Santos FC’ye Transfer Oldu

Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı oyuncumuz Elano Blumer'in 2.900.000 avro bedelle SANTOS FC'ye transfer olması konusunda anlaşmaya varılmıştır. Oyuncu 31 Aralık 2012'ye kadar başka bir takıma daha yüksek bir bedelle transfer olduğu taktirde elde edilen karın %50'si de şirketimize ödenecektir.

Oyuncu aşağıda belirtilen alacaklarından vazgeçmistir:

2010-2011 sezonuyla ilgili olarak tahakkuk etmiş: 1.558.364 Euro
12.000 ABD Doları

2010-11 sezonu sonuna kadar tahakkuk edecek: 1.200.000 Euro

İleriki sezonlarda tahakkuk edecek toplam: 6.200.000 Euro

Menajer alacağı: 200.000 Euro

olmak üzere şirketimizin toplam taahhüdü 9.158.364 Euro ve 12.000 ABD Doları kadar azalmıştır.

Elano Blumer’e bugüne kadar Galatasaray’a vermiş olduğu hizmetlerinden dolayı teşekkür eder ve bundan sonraki futbol yaşamında başarılar dileriz.

Galatasaray Sportif AŞ.

Bu arada resmi sitenin açıklaması gayet gerizekalı bir açıklama. Bakın şu kadar kâr ettik demek yerine, biz adamları yönetemiyoruz, şöyle zarar ettik demek daha dürüst ve tepki çekmeyecek bir açıklama olurdu doğrusu. Satışın tek iyi yanı 2 yıl içindeki olası bir transferde yüzde 50 kar payı sahibi olmak. Başka bir özelliği yok.

Hiç yorum yok: