8 Ağustos 2010 Pazar

Olan Biten

* İki gündür bloga bir şeyler yazmıyordum. Pek evde durmadığımdan, biraz da aşırı sıcakların etkisiyle oldu bu. Bu yüzden olup bitenler hakkında biraz notlar düşelim istedim.

* Baros ile 2 yıllık imzalamışız. Hakikaten harika bir haber bu. Sürekli Beşiktaş, Fenerbahçe diye haberler çıkaran sefil Fanatik gazetesi de susar umarım bundan sonra. Hakikaten takımın hücum ve defans organizasyonunun en etkili adamlarından birine böyle erkenden sözleşme imzalatmak doğru ve oyuncuya takım için önemini tekrar vurgulayan bir davranıştır. Sakatlıktan sonra Baros'un performansının daha da artacağını düşünüyorum. Yönetime bu imza işini sezon sonuna bırakmadıkları için teşekkürler.

* Öte yandan Pino'nun sakatlık haberi geldi. Tam takıma alışırken bu sakatlık biraz sekteye uğratacak alışma sürecini. Yaklaşık 4 hafta takımda olmayacakmış. Avrupa Ligi Play-Off'larını ve ligdeki ilk 5 haftalık çok önemli süreci kaçıracak. Yazık oldu. Çok iyi bir futbolcu olduğunu sürekli ona sallayan taraftara gösteriyordu yeni yeni. Umarım daha erken iyileşir ve bir daha sakatlık yaşamaz.

* Trabzonspor sonunda transferini yapmış; Jaja. Tam olarak forvet değil aslında. Fakat Burak Yılmaz yerine oynatılacağını düşünüyorum. Dün Teofilo'nun müthiş performansından sonra forvete yerleşmesi ilk etapta zor. Fakat Burak'ın felaket formu, Yattara'nın daha kendine gelememesi yüzünden sağ forvet olarak çok iyi iş yapabilir. Zaten ne kadar etkili bir şutör olduğunu Metalist Kharkiv - Beşiktaş maçından hatırlıyoruz. Öte yandan Trabzonspor'ün müthiş şutör bir takım olduğuna dikkat çekmek gerek. Alanzinho, Colman, Selçuk, Ceyhun ve şimdi de Jaja. Harika doğrusu. Cezasahası dışından çok sayıda gol bulacaklardır. Bu arada Jaja için 4 milyon € ödendiği söyleniyor. Bir sene evvel 10 milyon €'lar konuşulurken bu fiyat çok kelepir duruyor. 4 yıllık imza atmış. Trabzonsporlu kardeşlerimize hayırlı olsun.

* Bursaspor - Trabzonspor maçı ise beklediğim gibiydi doğrusu. Şenol Güneş geldiğinden beri Trabzonspor çok iyi bir oyun oynamakta. Harika iki iç oyuncusu, Selçuk ve Colman, bir adet çok yetenekli ön liberosu Ceyhun Gülselam'dan oluşan bloğun önüne Alanzinho'yu koyarak harika bir ortasaha elde etti. Alanzinho'nun topla müthiş çıkışlarını ortasahada kullanmak çok güzel bir hareket doğrusu. Dün de Alanzinho bu oyunuyla Bursaspor göbeğini perişan etti. Bursaspor'un geçen seneki havayı yakalaması zor tabii ki. Zaten blogda da yazdığım gibi ligin en iyi top oynayan takımı değildi geçen sene de. Sadece istikrarlılardı. Mesela Galatasaray bir iyi, bir kötü oynarken Bursaspor sürekli vasatın üstüne çıkarak, e tabi bir de o havayı tutturarak şampiyon oldular. Dün akşam ki oyunun ligde oynadıkları bazı maçlardaki oyundan bir farkı yoktu. Bunun biraz daha iyisidir Bursaspor'u şampiyon yapan oyun. Tabii ki takıma girecek Stepanov, Nunez, Insua gibi çok önemli isimlerden sonra nasıl olacak takım görmek lazım. Yine de Bursaspor'un iç mevkisine bir tane transfer yapması gerekir diye düşünüyorum.

* Teofilo'nun dün akşamki performansı golcü performansıdır. Birinci ve üçüncü golde takipçiliği ve pozisyon bilgisi ön plandayken, ikinci golde bitiriciliğini konuşturdu. Zaten geçen sene sol forvet oynadığı için bana göre gerekli performansı veremedi. E tabi uyum süreci de var. Bu sene direkt forvet çıkarsa daha etkili olacaktır. Üstelik Alanzinho ve Jaja gibi iki iyi isim olacak arkasında. Selçuk ve Colman'ın pasörlüğünde de çok fazla pozisyona girebilir. Umarım Şenol Güneş, Teo'nun üzerinde durmaya devam eder.

* Kupa Trabzonspor'a hayırlı olsun.

* Çok sıcak ulan!

Hiç yorum yok: