9 Nisan 2010 Cuma

Osman Tanburacı


Eski futbolcularımızın yazdığı yazılara dair güzel bir ayar vermiş Osman Tanburacı. Forumlarda, bloglarda yazılan yazıların bir benzerini, futbol yazarından görmek daha etkili olacaktır şüphesiz. Çok güzel açıklamış bu kuyruk acısının sebebini.


Felaket tellaları sahnede

Galatasaray yalpaladı ya, pusuya yatmış bir yığın avcı asıldı tetiğe... Bunların başında da Galatasaray'da oynamış eski sporcular geliyor. Onları örgütleyenler de var. Yangına körükle giden medya da var...

Neymiş?

Galatasaray lige de havlu atmış!

Bülent Korkmaz bile 'sporx'e konuşmuş;

'Ben kalsaydım Galatasaray bugün şampiyondu' demiş!...

Yazıklar olsun Bülent'e...

O ki kaptanıydı bu takımın.

O ki gel dendiğinde; 'daha ben stajyerim, Galatasaray bana on beden büyük gelir' demeden atlamıştı Florya'ya... Fırsatı kaçırmamak için...

Şimdi de'ben kalsaydım Galatasaray şampiyondu' diyebiliyor.

Sanki daha önce Real Madrid'i şampiyon yapmış bir hoca Bülent Korkmaz.

Sanki hocalık geçmişinde dünya başarıları var.Bir kez daha yazıklar olsun Kaptan Bülent'e! Galatasaray'da yetişmiş, her türlü başarıya orada ulaşmış, Galatasaray olmasa belki de adı sanı duyulmayacak olan Kaptan Bülent'in yetiştiği ocağa bu kadar hırs ve kin içinde oluşu anlaşılır gibi değil!

Çok ayıp etmiş.

Hepsinin Polat'a kuyruk acısı var

Eski futbolcuların çoğunun Adnan Polat'a kuyruk acısı var!

Kimsenin beceremediği değişimi Adnan Polat başlattı ya... Yıllanmış futbolcuları kulüpten yolladı ya... Şimdi hepsi Adnan Polat'a ateş püskürüyor.

Oysa Polat doğruyu yaptı.

Galatasdaray'ı kendi çiftliği sananları kapının önüne koyunca kıyamet koptu.

Sonra miadı dolmuş futbolcuların çoğu gitti yazar-yorumcu oldu, Galatasaray'ın kuyusunu kazmaya başladılar.

UEFA Kupası'na uzanış yıllarında alkışı alanlar, omuzlarda taşınanlar, analarının ak sütü gibi helal paraları kazananlar bugün Galatasaray'ı acımasızca eleştiriyor.

Bir vefadır tutturmuşlar!

Vefayı gösterecek olanlar onlardır.

Galatasaray'a toz kondurmayacak olanlar onlardır.

Galatasaray onların velinimetidir.

Geçen yıl kulübe üye olduklarında sözleşmiş gibi üyelik törenine katılmayanlar da onlardır. O eski futbolcular.

Kendilerine vefa bekleyenler, yetiştikleri kulübe vefasız davranıyorlar.

Keser döner sap döner

Medyam da bu aralar bülbül kesildi. Değişim sürecindeki Galatasaray'a şimdi herkes saldırıyor. Kimse gerçekleri görmek istemiyor. Rijkaard geldiğinde dudakları uçuklayanlar, onu ayakta alkışlayanlar şimdi Rijkaard üzerinden Polat'a ve kulübe sallıyorlar. Çünkü Galatasaray köklü değişim içinde. Çekemiyorlar. Düne kadar kör, sağır, dilsiz olan medya bugün bülbül kesilmiş Polat'ı ve Galatasaray'ı hırpalıyor.

Türk futbolunun en büyük markası kıskançlık illetiyle yananların ağzında sakız olmuş!

Felaket tellaları sahne almış, ferman yazıyorlar. Bilmiyorlar ki sabır futbolun temelidir. Bu sabrı gösteremeyenlerin sonu da hüsrandır. Galatasaraylıların Adnan Polat'a sahip çıkması gerekir.Polat'ın Rijkaard'a sahip çıktığı gibi. Son söz; keser döner sap döner gün gelir hesap döner.

Bekleyin!

Galatasaray gelecek sezondan itibaren ortalığı naslı kasıp kavuracak bir görün. Bu büyük camiadan kimler geldi kimler geçti. Ali Sami Yen, Metin Oktay, Turgay Şeren, UEFA Kupaları olmamasına rağmen nasıl abide oldu acaba? UEFA Kupalılar da nasıl nefret uyandırıyor bir düşünün. Galatasaray bu ülkenin gururudur, onu rahat bırakın.

Futbolcular fani Galatasaray hep bakidir.

Hiç yorum yok: