12 Nisan 2010 Pazartesi

Bugün Yediğin "Hurma"lar


Kayserispor'un başsavcısı Süleyman Hurma'nın Ali Turan konusunda açıklamalarını biliyorsunuz. Galatasaray'ı oyuncuyu ayartmakla suçlamış, Ali Turan'ı kadro dışı bırakmış, Galatasaray'ın bonservis olarak verdiği parayı da dalga geçmekle yorumlamıştı.

Malum olduğumuz üzere Bosman kanunları diye bir olgu var. Bu konu etik mi etik değil mi diye tartışıladursun, çatır çatır bu yolla transfer yapılıyor. Çok değil 2-3 ay önce güya Galatasaray'ı UEFA şikayet edeceklerini söyleyen Süleyman Hurma, Andre Moritz'le prensipte anlaştıklarını açıklamış. Aynı şekilde geçen sene problemler çıkmıştı. Yine böyle konuşmuştu zavallı yönetici Süleyman Hurma. Fakat gidip James Troisi'yi almıştı. Geçen sene Troisi, bu sene Moritz. Yanlış anlamayın. Hakkıdır tabi.

Kulüpler, bir oyuncunun sözleşmesinin bitimine 6 ay kala, oyuncunun bonservisine sahip olan kulüpten izin almadan oyuncuyla görüşebilir. Bu yasal bir izindir. Fakat Türkiye'de oyuncunun aklını çelmek olarak algılanır. Tabi sonra gider balgamınızı afiyetle yersiniz. Ayrıca Süleyman Hurma'nın hezeyanının bir benzerini Yekta için yapan Süha Sidal'ın ne diyeceğini merak ediyorum bu konuda.

Ne diyeyim;

Allah akıl fikir versin.

2 yorum:

Marat dedi ki...

ali turan konusunda saçmaladığı açık. 6 ay kuralı var. ama hani moritz transferinde önce kulüple mi yoksa direk oyuncu ile mi diyalog kurdular onu bilmiyoruz sanırım. habelerde de bu konuyla ilgili bir açıklama göremedim ben.o anlamda bu yönden eleştirmek ne kadar sağlıklı bilemiyorum. adam çıkıp biz önce kulübünden izin aldık derse ne deriz:)

Plaseyi Hanri Gibi Vuruyorum dedi ki...

Hangi izin deriz? Ne izni?