10 Haziran 2010 Perşembe

Schuster "Sonunda" Beşiktaş'ta!


Geleceği bariz bir şekilde belli olsa da Beşiktaş yönetiminin, M. Denizli görevdeyken görüşüp anlaştıkları belli olmasın(!) diye 6 aday sunması saçmalığının ardından bugün Schuster açıklandı.

Şimdi BJK yönetiminin yaptığını başka bloglar ayrıntısıyla yazar zaten. Biz Schuster'e dönelim. 2 yıllık imzalamış. Yılda 2.6 milyon € maaş alacak. Eh Schuster gibi bir adam için normal bir fiyat. Peki Beşiktaş'ta ne değişecek?

Birincisi Mustafa Denizli tipi taktikler olmayacak kesinlikle. Schuster ofansif oyunu seven bir hocadır. Muhtemelen çift forvete dönecek Beşiktaş ve hızlı bir futbol oynayacak. İkincisi sağ kanat solda, sol kanat ortasahada, stoper ön liberoda falan oynamayacaktır. Daha düzenli bir dizilim seyredecektir Beşiktaşlı arkadaşlarımız.

Schuster'e tabii ki süre tanımak gerekecek. Bunu Beşiktaş yapabilir mi? Eh artık yapması gerekecek. Yönetim azıcık akıllıysa sabretmeli. Transfer konusunda Beşiktaş'ın eline bir koz geçmiş oldu bu isimle birlikte. Nasıl Stoch, Rijkaard'la çalışmak istiyorsa, X futbolcu da Schuster ile çalışmak isteyecektir. Bu da her ne kadar katkı vereceği aşikar olsa da Quaresma gibi isimlerin peşinde aylar geçirmeyi engelleyecektir.

Öte yandan Beşiktaş'ın hemen transfere başlaması, eldekileri de yavaş yavaş, artık zararına da olsa satışa çıkarması gerekiyor.

Schuster Beşiktaş'a hayırlı olsun. Sıra Fenerbahçe'nin hocasının belli olmasına geldi.

Hiç yorum yok: