23 Haziran 2010 Çarşamba

Çağlar Birinci Galatasaray'da!


Resmi siteden görüşüldüğü açıklandıktan sonra bitti gözüyle bakıyorduk zaten. Şimdi Çağlar ve çok konuşulan bedeli hakkında biraz yazalım.

Birincisi verilen 4 oyuncu 20-24 arası yaşlarda. Yani artık genç değil bu adamlar. Bu yüzden yok A2 takımını verdik, yok geleceğimizi verdik gibi veryansınlara asla ama asla gerek yok. İkincisi Serdar Eylik'i kiraladık ki Denizlispor'un zeminini düşününce Serdar'ın orada çok iyi işler yapabileceğini umuyorum.

Buraya kadar tamam. Mantıklı ve güzel tercihler. Her genç Galatasaray'da oynayacak diye bir kural yok zaten. Fakat işin acıklı tarafı 1.5 milyon €. Maalesef şu para bu transferin güzelliğini çok çok bozuyor. Verilen 4 + 1 oyuncunun toplam değeri 3 milyon € eder herhalde. E Çağlar'a bakıyoruz;

Yükselmekte olan bir kariyere sahip, yeni yeni milli takımda oynuyor fakat savunmasında oynadığı Denizlispor düşmüş ligden. Yani bu adam daha tam olarak bir şeyler yapamamış. Fakat bedeli, yaptıklarından çok çok fazla. İşte eleştirilerde o zaman haklı olmaya, Çağlar'da 5 futbolcu + para karşılığında geldiği için bunun sorumluluğu altında ezilmeye başlayabilir.

Ben Çağlar'ı beğenirim. Savunması çok iyi, hücum katkısı vasat üzeri bir adamdır. Kuvvetlidir. Volkan Yaman olmayacaktır umarım. Büyük ihtimal stopere geçebilecek Hakan Balta yerine sol tarafta iyi işler yapabilir. Veya olası bir stoper transferi durumunda sol tarafı da iyi yedekleyebilir. Her zaman için kadroda kendine yer bulacaktır yani.

Umarım ödenen bonservis bedelinin etkisinde ne taraftar ne de Çağlar kalır bundan sonra.

Başarılar Çağlar.

Hiç yorum yok: